Drupal Website

Een vraag die ons vaak gesteld wordt is “hoe zorg ik voor een betere look and feel van onze webshop/website”. Maar wat vaak vergeten wordt is dat het vernieuwen van een Drupal website ook een uitstekend moment is om eens naar de processen achter de website of webshop te kijken.

Een van makkelijkst op te lossen problemen is het dubbel invoeren van producten. Dit gebeurt regelmatig zowel in het ERP-pakket (of Excel bestand, PIM etc.) als in het CMS van een website. Een goed voorbeeld hiervan is de introductie van een nieuw product. Vaak heeft dit meerdere handelingen tot gevolg. Binnen productie wordt het product eerst in het ERP-pakket gezet en vervolgens zet een collega van marketing het ook nog eens handmatig in de website.

Als we met een bedrijf in gesprek gaan over bovenstaande situatie dan is de reactie vaak dat het gebruikte ERP-pakket sterk verouderd is en dat het waarschijnlijk niet mogelijk is om dit systeem te koppelen aan de website.

En die gedachte is eigenlijk zonde. Elk ERP, PIM of administratiesysteem heeft een export. En met zo’n export bevat al de wereld aan mogelijkheden om simpel en snel producten vanuit dit systeem op de Drupal website te tonen.

Vervolgens kan er functionaliteit toegevoegd worden om vertalingen, productspecificaties of productcategorieën wel of niet te tonen.

Kortom, bij het creëren van een nieuwe Drupal website zijn er kansen om zowel de winst als de optimalisatie van het bedrijf te vergroten.

Benieuwd hoe Drupal voor jouw organisatie kan werken? Neem contact op!