Notitieblokje naast een laptop

Hoe maak je het Drupal redacteuren nét iets makkelijker?

Geschreven op 05 juli 2019 door Jordi Fuite

We zijn op de wereld gekomen om elkaar te helpen. Dat zeiden onze moeders altijd. Dus zetten we dit ook zoveel mogelijk door in ons werkende leven.

Als redacteur van een website of platform is het vaak lastig om direct je weg te vinden binnen een websitestructuur. Met name als het gaat om het toevoegen van opmaak, kan het voor jou als redacteur een zware dag worden.

Gelukkig kwam daar in 2013 verandering in toen Paragraphs werd ontwikkeld: Een nieuwe manier van content toevoegen, waarbij alle onderdelen van je content in een vaste stramienen worden gegoten. Door het gebruik van deze stramienen wordt je content opgesplitst in kleine componentjes, die op elke pagina opnieuw te gebruiken zijn.

Natuurlijk is dit voor veel redacteuren al een grote verbetering, zeker omdat het designlandschap sterk aan het veranderen is. Waar je vroeger lappen tekst op een pagina zette, is het nu belangrijk om je gebruikers een unieke ervaring te geven door middel van pakkende, visuele uitingen.

In de loop der jaren zijn er verschillende modules ontwikkeld om de gebruikerservaring van Paragraphs nóg beter te maken. De combinatie van Paragraphs Editor Enhancements en Paragraphs Features, was voor ons de ideale combinatie.

Door het gebruik van afbeeldingen, kunnen onze redacteuren precies zien welk component zij toevoegen. Hierdoor Is het vullen van je pagina zo eenvoudig geworden dat een pagina in een paar minuten in elkaar gezet kan worden.

Nieuwsgierig hoe wij jou kunnen helpen met jouw content? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer nieuws