Drupal gekoppeld aan andere systemen

Website + Koppelingen = Drupal

Geschreven op 21 februari 2019 door Harmen Siedsma

Drupal is vooral geschikt voor het uitbreiden van websites. Waarom?

Er wordt vaak gezegd dat een website het visitekaartje van een bedrijf is. Dit is in veel gevallen zo. Maar wat als je ook nog een aantal andere systemen wil koppelen aan dit visitekaartje? Dan wordt het een duur en ingewikkeld verhaal.

Dit hoeft niet zo te zijn, tenminste niet als je voor een Drupal website kiest. Drupal heeft in tegenstelling tot een groot aantal andere CMS-pakketten standaard modules voor koppelingen. En die modules (of plug-ins) zitten ook nog eens in de standaard installatie van Drupal.

(Standaard) Drupal 8 Core /RESTful Web Services

Een API (Application Programming Interface) maakt het mogelijk om systemen en software toegang tot elkaar te geven. Vrij vertaald, het zorgt ervoor dat er een stekker in het stopcontact past.

In de basis Drupal installatie zitten al modules die een stekkerdoos geeft waardoor het relatief eenvoudig is om een Drupal website aan een CMR of ERP-pakket te koppelen. De stekkerdoos is ook nog eens geschikt voor een groot aantal verschillende bestandsformaten (XML, JSON etc.).

Hierdoor wordt het mogelijk om migraties en koppelingen met standaard code te faciliteren iets dat binnen de huidige CMS-oplossingen (bijvoorbeeld Wordpress en Joomla) vrijwel nooit voorkomt.

Natuurlijk moet er vervolgens nog maatwerk verricht worden om deze koppeling te finetunen. Maar het alternatief, een volledige koppeling bouwen en implementeren is extreem veel zwaarder en intensiever.

Daarnaast zijn de modules van de Drupal bekeken door community van 100.000 ontwikkelaars. Kortom Veiliger en sneller wordt het niet.

Meer nieuws