Open Source software en site ontwikkeling

Er zijn twee manieren van ontwikkelen. Closed en Open Source. Oftwel: De broncode wordt wel of niet voor gepubliceerd. Bij een Closed Source oplossing wordt de broncode door een bedrijf ontwikkelt en niet gepubliceerd. Bij een Open Source oplossing is dit wel het geval.

Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan een open source oplossing. Open Source wordt gekenmerkt door oneindig veel plugins, een sterke online community en kostenbesparingen. Uit onderzoek onder ontwikkelaars blijkt dat er een grote voorkeur bestaat voor open source-software. Wij ontwikkelen met de open source oplossingen van Drupal. Dit is een CMS-platform dat in de top-3 staat voor open source toepassingen. Wilt u direct meer informatie over een open source? Neem dan contact met ons op.

Waarom een open source oplossing?

Plugins

Bij een open source oplossing is het mogelijk om externe plugins aan je CMS (content management systeem) toe te voegen. Doordat deze plugins niet opnieuw gemaakt hoeven te worden zijn de plugins vaak relatief snel en kostenefficiƫnt in te bouwen. Met deze plugins kan je site of software zich al snel meten met gerenommeerde organisaties.

Sterke online community

De gemeenschap is een groot voordeel van het gebruik van Open Source oplossingen. Bij een Closed Source oplossing wordt de code vaak beheerd door een bedrijf. Dit bedrijf kan er voor kiezen om hier veel of weinig ontwikkelaars op in te zetten. Daarnaast kan een bedrijf failliet gaan of er voor kiezen om een product niet meer te onderhouden. Bij een Open Source oplossing werkt dit heel anders. De code wordt onderhouden door een gemeenschap die steeds met nieuwe updates van deze code komen. Hierdoor worden veiligheidslekken en performance problemen snel ontdekt en deze kunnen dan vervolgens opgelost worden door updates te doen

Kostenbesparing

Open Source oplossingen worden onderhouden door een gemeenschap van ontwikkelaars. Deze ontwikkelaars posten gebouwde plugins en ontwikkelingen op Drupal.org. Doordat veel plugins en ontwikkelingen gratis beschikbaar zijn hoeft er alleen betaald te worden voor het in elkaar zetten van de oplossing (wat soms al moeilijk genoeg is) en eventueel het maatwerk. Bij een Closed Source oplossing moet wel betaald worden voor plugins en ontwikkelingen, waardoor de kosten vaak snel toenemen.

Open source website

Via heldere en innovatieve oplossingen realiseren wij websites en software voor zowel overheidsinstanties als het bedrijfsleven. Meer weten? Bekijk ook ons portfolio of mail info@your-source.nl

Wij zijn een expert op het gebied van het design en van Drupal website. Dit is dus een vorm van een open source website. Naast de ontwikkeling kunnen we u natuurlijk blijvend ondersteunen door middel van beheer en onderhoud. Denk hierbij aan het installeren van de nieuwste veiligheidsupdates.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn gevestigd in Kampen, nabij Zwolle.