RNTC

Trainingscentrum RNW Media

Voor RNW Media ontwikkelde Your Source de website rntc.com, die op woensdag 4 september 2019 live is gegaan. RNTC is het opleidingscentrum van RNW Media, gevestigd op het Mediapark in Hilversum, waar zij trainingen aanbieden voor media professionals vanuit de hele wereld; van journalisten en programmamakers tot sociale activisten en communicatie professionals.

Webshop

Om deze trainingen toegankelijker te maken is de oude Drupal 7 website omgebouwd naar een nieuwe, frisse Drupal 8 website. In deze nieuwe website is ook een webshop ontwikkeld, waarbij gebruik is gemaakt van Drupal Commerce, een breed gedragen en grote webshop module voor Drupal.

Schermafbeelding van de voorpagina van RNTC

Content Structuur

RNW Media heeft een aantal professionals in dienst, die elke dag bezig zijn met het onderhouden en vullen van al haar websites. Om het deze professionals tijd te besparen is gekozen om de content van de website modulair op te bouwen, met behulp van Paragraphs. Op deze manier heeft een redacteur alle vrijheid om de pagina's samen te stellen zoals hij/zij dat wil, maar kunnen de ontwikkelaars toch een juiste vormgeving garanderen.

Maatwerk

Om deze website aan de eisen van de opdrachtgever te laten voldoen, kon er veel gebruik gemaakt worden van bestaande modules, maar moesten er ook een aantal nieuwe modules worden gecreƫerd voor een Course Calendar, Scholorships en een ZOHO API.

Course Calendar

Om alle cursussen in een balkenplanning weer te geven, moest er een nieuwe module worden ontwikkeld, welke alle cursussen op de juiste plek binnen een kalender plaatst en daarbij overlap van de verschillende blokken moest voorkomen. Met behulp van een aantal formules en de vernieuwende CSS-grids, konden we makkelijk de curssussen op de goede plek tonen, waarbij we ook rekening konden houden met de verschillende schermgroottes van telefoons, tablets en computers.

Schermafbeelding van de cursus kalender van RNTC

Scholarship

Ook scholarships (beurzen) kunnen worden aangevraagd via rntc.com. Om de beschikbaarheid van deze scholarships te regelen, hebben we een apart inhoudstype 'Scholarship' aangemaakt, waardoor je scholarships als losse componenten aan kan maken. Binnen dit inhoudstype kan een redacteur met behulp van een checklist aanvinken in welke landen een scholarship beschikbaar is.

Naast deze selectie bevat de scholarship module ook een interactief aanvraagformulier. Door het beantwoorden van een aantal vragen, kan een gebruiker op een eenvoudige manier een scholarship aanvragen.

ZOHO API

Door middel van onze eigen ontwikkelde ZOHO API, kunnen scholarship aanvragen en bestellingen opgeslagen worden in ZOHO, een extern CRM-systeem wat door veel bedrijven gebruikt wordt om processen te stroomlijnen en meer winst te generen. Zowel in ZOHO als in Drupal is maatwerk verricht om alle informatie goed over te brengen. Op deze manier kunnen ook financieel medewerkers makkelijk inzicht krijgen in alle bestellingen en aanvragen.

Foto van Jan Willem Muller

Voor de ontwikkeling van de RNTC website is Your Source is prettige technische partner geweest. De opdracht is met kwaliteit en snelheid uitgevoerd, moment van oplevering was exact zoals voorgenomen. Het eindresultaat is top. De nauwe samenwerking tussen Your Source en RNW Media / RNTC is cruciaal geweest om dit in hoog tempo mogelijk te maken.

Jan-Willem Muller
Product Owner / UX Designer